כיצד נזהה אלרגיה או רגישות למזון?

אלרגיה לסוגי מזון שונים ניתן לזהות בקלות: מרגע האכילה של מזון שאתם אלרגי אליו נוכל לראות זאת בבדיקת דם – אפילו בבדיקת דם פשוטה.

זו תגובה של המערכת החיסונית שבה נראה עליה של בזופילים ונויטרופילים, שניהם סוגים של כדוריות דם לבנים.

להבדיל מאלרגיה, כאשר מדובר ברגישות למזון מסוים, מהסוג שגורם לנו להרגיש ממש לא טוב לאחר האכילה (עייפות, נפיחות וגזים, כאבי ראש, שלשולים, עצירות, אפילו פריחה בעור), לא נראה תגובה של מערכת החיסון כיוון שמדובר בתגובה ברמה של מערכת העיכול בלבד.

כדי לאתר ולזהות את המזון שאנו רגישים אליו, מומלץ  לנהל יומן תזונה במשך כשבועיים. לרשום בו את כל מה שאכלנו – הכל מבלי להחסיר דבר וגם לציין תגובות.  לדוגמה: "היתי מאוד עייפה אחרי הארוחה הזו", "הבטן שלי התנפחה מאוד", "התחיל לי כאב ראש חזק ופתאומי", "מגרד לי באזור מסוים בגוף" ועוד.

הביאו אתכם את היומן לנטורופת כדי שיעזור לכם לזהות אילו מזונות אינם טובים עבורכם וגם כדי להדריך אתכם לגבי תחליפים המתאימים לכם.
צריך להפסיק  לצרוך את המזונות האלו לכמה שבועות ולחזור אליהם בהדרגה, תוך בדיקת התגובה.

בדרך כלל אני ממליצה דבר ראשון להוריד את הגלוטן ומוצרי החלב מהתפריט, והתוצאות תמיד מרשימות!

חשוב לעשות את הבדיקה הזו בהדרכה מקצועית של נטורופת כדי להתאים את התזונה המיטבית עבורכם.

נכון, מדובר במהלך שדורש משאבים ובדיקות עצמיות קפדניות, אבל, בסופו יכול להביא להקלה משמעותית בסימפטומים בעייתיים ובשיפור מדהים באיכות החיים שלנו.