כולם מדברים על כורכום, ונראה שהוא "הקסם" החדש לטיפול בגוף.

לאחרונה פנו אלי בשאלה האם הכורכום יעיל בצורת האבקה שלו לטיפול במערכת העיכול ומה המינונים..אז כהרגלי, אני עושה סדר בדברים ונתחיל מההתחלה:

כורכומין, הרכיב הפעיל של הכורכום, מוכר כרכיב בעל איכויות רבות המועילות לבריאות האדם, בעיקר ביכולת לטפל בדלקות מפרקים, במחלות של מערכת העיכול וגם כאנטי דלקתי ואנטי סרטני. בנוסף, מחקרים רבים מעידים על היכולות של הכורכומין לסייע לטיפול במצבים של דמנציה, אלצהיימר, וקשב וריכוז. לגבי מערכת העיכול נבדקה היכולת לטפל בכיבים, דלקות מעיים ועוד.

אבל, ויש אבל גדול! יכולת הספיגה של הכורכומין היא נמוכה ביותר. כלומר, כל התכונות המיטיבות של הכורכום שציינתי נבדקו בתנאי מעבדה.

בגוף האדם, התגובה שונה לגמרי. אנו מסוגלים לספוג מעט מאוד מהכורכומין, לכן, רוב הכורכומין לא מגיע למטרה ויוצא דרך מערכת העיכול והשתן בשלמותו או נאגר בכבד.

חלק ממוצרי הכורכום מכילים פיפרין (פלפל) המגביר את יכולת הספיגה של הכורכומין אבל, אם אנו רוצים לטפל במערכת העיכול, רצוי לרכוש את הכורכום ללא הפיפרין, כי הוא עלול להגביר מצב דלקתי במעי.

להבדיל, במחלות ודלקות מפרקים, רצוי לטול כורכומין עם תוספת פיפרין אבל גם במוצרים הללו הספיגה היא מוגבלת ומשתנה מאדם לאדם, לכן יש אנשים שמעידים על הטבה בכאב ונפיחות של מפרקים, ויש כאלה שלא מרגישים בהטבה כלל.

היום ישנם מוצרים שבהם מולקולת הכורכומין מצופה בשכבה של פוספוליפידים הנחשב למנטרל עיכוב ספיגה. זהו סוג הכורכום שאני ממליצה למטופלי.

אני תמיד נוהגת לומר שתוספים הם לא תמימים ועלולים לגרום לתופעות לוואי ואפילו לאינטראקציה בין-תרופתית.

כדאי לדעת שנטילת כורכומין כתוסף (לא כורכום כתבלין בבישולים) עלולה לגרום לתופעות בלתי רצויות.

תוסף כורכום לא מומלץ לאנשים הסובלים מאבנים בדרכי מרה, לאנשים עם תפקודי כבד גבוהים, מחלות כליות וסוכרת. בנוסף, נטילה ממושכת ובמינונים גבוהים עלולה לגרום לאולקוס (כיב), לבחילות ושלשולים. לשאלתך, המינון משתנה ממוצר למוצר.

חשוב לציין! תוסף כורכומין לא מומלץ לנשים בהריון! גם לא מומלץ לאנשים הנוטלים תרופות כגון משככי כאב מסוג NSAIDS (אדביל, אקמול) באופן קבע, אנשים הנוטלים תרופות להורדת כולסטרול (סטטינים), תרופות להורדת לחץ דם, תרופות לסוכרת ומדללי דם כגון אספירון, קומדין, ווארפרין ועוד.

לסיכום, הגוף שלנו לא בהכרח יחווה את היתרונות של הכורכומין שנבדקו במעבדה. לכן כורכום יכול לעזור רק לאנשים מסוימים, דבר שתלוי גם במוצר וכדאי מאוד להימנע ממנו בתנאים שציינתי למעלה.

אז מה אני ממליצה למי שפנה אלי בשאלה? כמו תמיד, כל אדם הוא עולם ומלואו וכל המלצה שלי היא אישית לגמרי: רצוי לברר מדוע ישנה בעיה במערכת העיכול, למצוא את הסיבה, ולפי זה לפעול: לבנות פרוטוקול טיפולי אישי, תזונה מותאמת ונטילת התוספים הנכונים, הספציפיים עבור כל אדם.

צרו קשר לבירור אישי