ט"ו בשבט הוא חג האילנות ובו אנחנו חוגגים את תנובת העצים הבריאה שלנו.
אבל שימו לב מה קרה פה לאורך השנים: ט"ו בשבט הפך להיות חג הפירות היבשים שמיובאים ברובם בכלל מחו"ל, מלאים כימיקלים
וחומרים בעייתיים ועמוסים בסוכר.
ברוב המקרים לא שוטפים את הפירות לפני תהליך הייבוש, כך שהם מלאים בחומרי הדברה. מוסיפים להם סולפיטים כדי לשמור על הצבע, ואפילו צבעי מאכל שאנחנו כבר יודעים שהם מסוכנים כגון sunset yellow וטטראזין, האסורים ברוב מדינות אירופה וארה״ב.
- בריא- כבר לא
- עצים שלנו-כבר לא.
אז איך כן כדאי לחגוג את ט"ו בשבט?
קנו פירות טריים ואגוזים בקליפתם. שבו קלפו ואיכלו בכיף. גם בריא גם טרי וגם השילוב של פירות ואגוזים תמיד עוזר לגוף לאזן את רמות הסוכר.
ואם אתם מאוד רוצים פירות יבשים, ודאו שהם אורגניים (חוץ מתמרים שאינם מרוססים מלכתחילה).
חג שמח!