אני רוצה לדבר על סוגייה שכל הזמן עולה בשיחות עם המטופלים בקליניקה: השימוש במיקרוגל.
אנחנו יודעים שהמיקרוגל מקל עלינו מאחר וזו דרך מהירה לחימום.
אבל…הרבה מאוד אנשים חוששים מהשימוש בו, בעיקר כי שמעו פה ושם שהקרינה מזיקה למזון, "הורגת" את הויטמינים, פוגעת ב"הילה" של הירקות…וכדומה.
וכן, אני עוד רואה פוסטים וסרטונים שקוראים להיזהר מהמיקרו ומבינה למה המטופלים שלי חוששים.
אז בואו נדבר על העובדות: מחקרים רבים שמעידים על כך שלא רק שחימום במיקרוגל לא רק שאינו מזיק למזון אלה שהוא דווקא שומר על הערכים התזונתיים!
מהן שיטות הבישול והחימום המומלצות? כל בישול שלא עושה שימוש במים כגון: צלייה, מיקרוגל ואפייה.
אילו שיטות בישול הכי פוגעות בערכים התזונתיים: שימוש בסיר לחץ ובישול בסיר מים.
לגבי טיגון המזון הוא נמצא בין לבין, אבל גם ככה לא מומלץ מסיבות אחרות וזה לפוסט אחר 🙂
אז אתם מוזמנים להשתמש במיקרו ללא ייסורי מצפון.
ולמי מכם שמעוניין בקריאת כמה מהמחקרים – בבקשה!
לחצו כאן לקריאת המאמר Influence of cooking methods on antioxidant activity of vegetables
לחצו כאן לקריאת המאמר Influence of cooking methods on antioxidant activity of vegetables