פגשתי ידידה שסיפרה לי שהיתה במכון לגמילה מסוכר, מאוד ידוע. שם המליצו להשתמש בפרוקטוז – סוכר פירות, כממתיק לקפה, עוגות וכולי.
היא היתה מאוד מרוצה, כל כך בטוחה שהיא עושה את הדבר הנכון והבריא, ומאוד הופתעה כשאמרתי לה: תזרקי את זה לפח, ומהר!!
מה???? למה?? המליצו במכון הידוע, לא יכול להיות שזה לא טוב!

גבירותי ורבותי, מהפך! ברור שכשאומרים סופר פירות, זה נשמע נורא בריא, נכון?
אבל,  סוכר פירות – פרוקטוז, הוא סוכר שמפיקים אותו מפירות או תירס והוא עובר מטבוליזם בכבד.

כאשר אנו צורכים סוכר זה מהפרי או ירק השלם והבריא, הכבר שלנו יודע היטב איך לטפל בו.  אבל, כאשר מבודדים את הסוכר המיוחד הזה ונותנים אותו לגוף בצורת אבקה לבנה ומעובדת או סירופ, בכמות מרוכזת וגדולה, הכבד מהר מהר הופך את העודפים האלו לשומן, ו"שופך" אותם לדם.
שומנים אלו נקראים טריגליצרידים וכתוצאה, עולה רמת  הטריגליצרידים בדם!!

טריגליצרידים גבוהים הם פקטור סיכון לחלות במחלות לב, וגם עלול לגרום לעליית משקל כי פרוקטוז משבש את האיזון של הורמוני השובע.   חשוב לדעת שתעשיית המזון משתמשת בפרוקטוז בייצור משקאות קלים, ממתקים, סירופים, מאפים, ועוד.

צריכת פרוקטוז היתה המלצה מאוד פופולרית בשנות השמונים, כתחליף סוכר לסוכרתיים ולאנשים בדיאטה כי הוא לא מעלה רמות סוכר בדם, הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך כי לא חייב בהפרשת אינסולין. זה קרה עד שגילו את הנזקים.

אז כדאי תמיד לשאול נטורופט לגבי תוספים, צמחים, וכל דבר שקשור לתזונה. יש הרבה "טרנדים" "בריאותיים" שלא קשורים לבריאות בכלל…