חשבתם שאבטיח הוא רק מים וסוכר? אז תחשבו שוב!

כולנו יודעים שהוא טעים ומרענן, אבל מה שהרבה לא יודעים, זה שהוא גם תורם מאוד לבריאות ומלא בכל טוב!!
האבטיח מועט קלוריות (רק 45 לכוס), ומכיל כמויות נכבדות של ויטמין C, ויטמין A (רטינול) ועוד…הוא מרווה וגם תורם לתחושה של שובע בגלל כמות המים הרבה.

אבטיח מכיל ויטמין C, נוגד חימצון המגן מפני הרס בתאים. יש בו קרטוטנואידים שהגוף הופך לויטמין A. יש בו ליקופן, סוג של קרוטנואיד שאינו הופך ויטמין A המעניק צבע אדום לכמה פירות כגון עגבניות ואבטיח, החיוני לבריאות הלב וכלי דם, מונע התחמצנות של כולסטרול, נוגד טרשת עורקים ומאזן לחץ דם.
מחקרים מראים שליקופן נוגד סוגי סרטן, בעיקר של מערכת העיכול. וגם יש בו קוקורביטצין E, גם הוא ידוע כנוגד סרטן בזה שהוא מדכא התפתחות גידולים.

  • האבטיח תורם לבריאות הלב: הוא מוריד מדדים דלקתים וסטרס אוקסידטיבי. וכמובן שמדדי דלקת גבוהים (CRP ) קשורים להתפתחות של מחלות כרוניות רבות.
  • אבטיח תורם לבריאות העיניים, ומגן ממחלות עניים ניווניות.
  • אבטיח מעולה עבור ספורטאים בגלל שהוא מכיל ציטרולין המשפר תוצאות, מקל על כאב שריר ומשפר קצב לבבי לאחר אימון.
  • אבטיח טוב לעור ולשיער! הוא כמות יפה של ויטנין C התורם ליצור קולגן. גם ויטמין A, החיוני לבריאות תאי העור. ללא ויטמין A מן התזונה, העור נראה יבש ולא חיוני.
  • ולסיום סיומת, האבטיח משפר תנועת מעיים, כי מכיל מעט מגנזיום, סיבים והרבה מאוד מים.

אבל, כמו עם כל דבר טוב, צריך לדעת גם מתי להיזהר מאכילת אבטיח:

אנשים עם הגבלה רפואית לגבי צריכת נוזלים (מחלות כליות), אנשים עם סוכרת וגם אנשים הסובלים ממחלות מעיים כגון קרוהנס וקוליטיס- תתייעצו איתי קודם.