מאמרים

מקורות לחלבון לצמחונים וטבעונים

מהם המקורות הטובים ביותר לחלבון לא מהחי בתזונה? השאלה הזאת מגיעה אלי מהרבה צמחונים וטבעונים שמחפשים חלופות לחלבון מן החי, תוך כדי שמירה על משקל תקין וכמובן בלי לוותר על תחושת שובע בארוחות, וגם מאנשים

אורז- בריא או לא? אויב או ידיד?

אורז הוא המזון הפופולרי ביותר בעולם, אולי אפילו יותר מלחם. אז האם הוא חבר או אויב? בריא או לא? משמין או מסייע לשמור על משקל תקין? מזין או סתם פחמימה ריקה וטעימה? אז קודם כל,

מה הקשר בין סטרס לתשוקה למתוק?

מה הקשר בין סטרס לתשוקה למתוק? הכמיהה למתוק משותפת להרבה מאוד אנשים, ובעיקר לנשים. במקרים מסוימים מדובר לא רק בחשק למשהו קטן ומתוק אלא באמת בתשוקה עזה, כמעט בלתי נשלטת. זה יכול להיות צורך קטן

הקשר בין ממתיקים מלאכותיים, תנגודת לאינסולין והשמנה

"אני אוכל/ת רק מתוקים ומשקאות דייט. איך זה שאני עדיין משמין/ה?" הגורמים להשמנה כידוע לנו הם רבים: חוסר פעילות גופנית, או פעילות גופנית "לא נכונה" עבורנו, תפריט לא מאוזן, גורמים הורמונליים, וכ"ו.  רבים הם הנשים

התשוקה למתוק והקשר לרגשות בלתי פתורים

תהיתם פעם למה אנשים מסוימים אוכלים כמויות גדולות של מתוקים בעוד אחרים לא? למה חלקנו נמשך למתוקים כמעט בלי שליטה? למה הטעם המתוק הוא זה שהורס את רוב הדיאטות? למה אנחנו רוצים מתוק כשרע לנו,

Load More Posts